Austrotherm proizvodi

AUSTROTHERM proizvodi

AUSTROTHERM-ovi termoizolacioni materijali od EPS-a(ekspandiranog polistirena) pokazali su se u proteklih više od 40 godina kao najprikladniji materijali za ugradnju na tavanicama, zidovima, u krovovima i u podovima – kako u stambenim i poslovnim objektima, tako i u školama, bolnicama, hladnjačama itd.

Austrotherm međuspratne konstrukcije
Austrotherm logo

Austrotherm međuspratna konstrukcija (AMK) se sastoji od ELEMENATA ISPUNE (postavljenih jedan uz drugi po celoj površini međuspratne ploče) i BETONSKE KONSTRUKCIJE (sa rebrima i armiranom pločom, analogno prethodno izvedenom statičkom proračunu).

Austrotherm sivi fasadni stiropor
Austrotherm logo

Termoizolaciona ploča Austrotherm EPS® AF PLUS predstavlja najkvalitetniju varijantu termičke izolacije fasade objekta. To je ploča na bazi EPS-a („stiropora“) koja je obogaćena primesama grafita, a one ploči daju ne samo karakterističnu sivu boju, već i što je mnogo bitnije – i do 20% bolja termoizolaciona svojstva u odnosu na ekvivalentni “beli” EPS!

Međuspratna izolacija od udarne buke
Austrotherm logo

Buka danas predstavlja veliki problem životne sredine. Konstantna industrijalizacija i urbanizacija društva, ali i ogromno povećanje obima svih vrsta saobraćaja stvaraju svakodnevnu buku koja izaziva izuzetno negativne efekte po psihofizičko zdravlje ljudi. Posledice se kreću od psihičkih problema, uznemirenja, smanjenja radnih sposobnosti, pa sve do oštećenja čula sluha ili rada srca čoveka.

Austrotherm katalog proizvoda
Austrotherm logo

“AUSTROTHERM INTERNATIONAL” je internacionalna grupacija na čijem čelu je austrijska kompanija Austrotherm GmbH i koju još čine 11 njenih kćerki-kompanija iz 11 evropskih zemalja. Danas smo jedan od vodećih evropskih proizvođača termoizolacionih materijala na bazi EPS-a (ekspandiranog polistirena, tj. “stiropora”) i XPS-a (ekstrudiranog polistirena) u srednjoj i istočnoj Evropi.

Murexin fasadni termoizolacioni sistemi
Austrotherm logo

Toplotna izolacija je jednokratna investicija. Ona se isplaćuje tokom cele godine. Dok u hladnom periodu zidove održava toplim, u letnjem periodu deluje kao klima uređaj. Zimi izolacija sprečava gubitak vredne toplote, leti štiti unutrašnjost od previše jakog zagrevanja.

Austrotherm Murexin katalog proizvoda
Austrotherm logo

MUREXIN proizvodi ispunjavaju ono što obećavaju. To se podrazumeva. Istovremeno, naši zaposleni se čvrsto vezuju za naše kupce i partnere. Samo ovako nastaje stabilno jedinstvo.

Austrotherm Murexin opšti flajer
Austrotherm logo

Sistemski proizvodi na bazi najsavremenijih tehnologija, za postizanje vrhunskih rezultata pri postavljanju parketa, pvc-podova, antistatika, kaučuk-obloga ili raznih sportskih podova. Ekološki pristup, ekološki proizvodi – potpuno neškodljivi za korisnike.

Murexin program za polaganje keramike
Austrotherm logo

Kompletni asortiman za polaganje pločica, od izolacije do silikona! Murexin je osmislio proizvode koji za Vaše individualne kreacije nudi pravi proizvod. Kvalitet keramičkih obloga koji se stalno menja zahteva stalno usavršavanje lepkova i masa za fugovanje. Permanentno ispitivanje i razvoj u kući Murexin Vam garantuje najviši kvalitet za najviše zahteve.

Murexin program za polaganje parketa
Austrotherm logo

Upotreba drveta za pod datira u Evropi još iz srednjeg veka i ova praksa se proširila na ceo svet. Bitno je karakteristike drveta poboljšati i optimalno zaštititi. Najkvalitetniji Murexin proizvodi na bazi vode nisu samo bolji od uobičajenih premaza za parkete, već su i održivo i perspektivno rešenje za svakodnevnu upotrebu.

Austrotherm opšti flajer
Austrotherm logo

Fasadni lepkovi na cementnoj bazi – za lepljenje termoizolacionih ploča (Energy Fix) ili za lepljenje istih i gletovanje preko utisnute armaturne mrežice (Energy Top). Fasadni završni malter na akrilnoj bazi (Energy Supra) za spoljašnju i unutrašnju primenu.

Optimalna debljina fasadne izolacije
Austrotherm logo

U leto 2011. godine, Vlada Republike Srbije je usvojila novi Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada („Službeni glasnik RS”, 061/2011) koji će postati obavezujći u primeni počev od 30.09.2012. godine. On utvrđuje maksimalne vrednosti koeficijenta prolaza toplote U [W/m2 K] za različite konstruktivne delove građevinskog objekta, pa tako i za fasadni zid.

PPG ploča za podno grejanje
Austrotherm logo

Ušteda u radu: sistem se postavlja brzo i jednostavno, naknadno učvršćivanje postavljenih cevi za grejanje nije neophodno jer tu funkciju već obavljaju distanceri, na ovaj način su plastične grejne cevi zaštićene i od eventualnog oštećenja prilikom ugradnje, zupčasto povezivanje isključuje mogućnost naknadnih pomeranja instalacija, čime se izbegavaju eventualni dodatni radovi na korekciji…

Austrotherm tehnički podaci
Austrotherm logo

Svaki preduzeti građevinski postupak, to znači i postupak postavljanja termoizolacije sa izolacionim pločama Austrotherm EPS®, podleže relevantnim građevinskim propisima koji se moraju poštovati. Detaljnije pogledajte u priloženom katalogu.

Termička izolacija od podruma do krova
Austrotherm logo

Krilatica “vreme je novac” je postala pravilo kojeg se ljudi koji rade u jednoj kompaniji moraju pridržavati ukoliko žele uspeh svoje kompanije na tržištu. Mi u Austrotherm d.o.o. smo to odavno shvatili i zato logistici poklanjamo mnogo pažnje. Brza i tačna isporuka naših proizvoda, bez obzira da li je reč o stovarištu i prodajnom mestu našeg partnera ili o gradilištu na kojem se naši proizvodi ugrađuju u objekte…

Termička izolacija kosih krovova
Austrotherm logo

Otprilike 20% – 25% svih energetskih gubitaka u termički neizolovanom građevinskom objektu “otpada” na gubitke energije kroz krovnu konstrukciju. Zbog toga se, ne bez razloga, o krovu govori kao o “5. strani fasade”. Kada je u pitanju termička izolacija kosog krova, Austrotherm nudi rešenja koja podrazumevaju primenu EPS-a (ekspandiranog polistirena, tj. “stiropora”).

TPE tavanski podni element
Austrotherm logo

Kada se u građevinarstvu priča o krovovima i potrebi njihove termičke izolacije, često se krov označava “5. stranom fasade”. Da je to u praksi zaista tako, govore i egzaktni (merenjem utvrđeni) podaci da se otprilike 15%-20% energetskih gubitaka stvara upravo kroz krovne površine! To u potpunosti pojašnjava značaj kvalitetne termičke izolacije krova.

UNIPLATTE program za kupatila i kuhinje
Austrotherm logo

Ploča Austrotherm UNIPLATTE® predstavlja idealan noseći element. Prepoznatljive je ružičaste boje, izrađena je na bazi ekstrudirane polistirenske pene (XPS), a njen površinski sloj je sa obe strane armiran tekstilno-staklenom mrežicom koja je utisnuta u specijalan sloj malterske smeše.