Ytong proizvodi

YTONG proizvodi

Prva industrijska linija za proizvodnju porobetona započela je 1928. godine u švedskom gradu Yxhult. Kombinacijom imena grada i švedskog naziva za beton (betong) nastala je najstarija robna marka među građevinskim materijalima na svetu – YTONG (čita se ITONG). Kuće građene tadašnjim YTONG-om postoje još i danas.

YTONG Uputstvo za gradnju i katalog proizvoda
Ytong logo

Zid bez dodatne termoizolacije, brza, jednostavna i ekonomična gradnja su osnovne prednosti Ytong sistema gradnje. Veličina blokova, brza priprema i tanki nanos Ytong maltera za zidanje, primena Ytong alata, omogućuju maksimalni radni učinak. Nisu potrebni dodatni materijali poput peska, cementa i mešalice za pravljenje maltera, što je osnova pri klasičnoj gradnji.

Katalog proizvoda sa tehničkim podacima
Ytong logo

Poštovani, pred Vama je jednostavan pregled elemenata Ytong sistema gradnje i njegovih karakteristika koje Vam garantuju kvalitetno i brzo projektovanje i građenje objekata sa izrazitom energetskom efikasnošću. Želimo da uvidom u Ytong tehničke podatke spoznate i široku paletu ostalih prednosti neophodnih u savremenoj arhitekturi i građevinarstvu, kao što su izrazite termičke karakteristike…

Savetnik o YTONG materijalu i sistemu gradnje
Ytong logo

Velika ekonomska kriza 30-tih godina prošlog veka motivisala je naučnike u Evropi na pronalaske materijala koji bi odgovorili na sve veće potrebe u građevinarstvu. Ti materijali su u isto vreme smanjili zavisnost država od uvoza. Posebno su bili uspešni naučnici iz Švedske, koji su zbog ograničenih domaćih izvora i skupe energije za proizvodnju, tražili materijal koji bi sa manje energije lako proizvodili i iz domaćih sirovina.

I leti i zimi idealna YTONG kuća
Ytong logo

Ukoliko se još niste odlučili kako da sagradite Vašu porodičnu kuću iz snova YTONG ima jedinstveno rešenje za Vas. Nudimo Vam preko 40 različitih idejnih rešenja YTONG kuća koje možete da gradite ili u Vašoj sopstvenoj organizaciji sa našom tehničkom podrškom  ili možete da se odlučite da gradite po sistemu „ključ u ruke“.

YTONG VIP Referentni objekti
Ytong logo

Znate li da je YTONG Termoblok plus 30 jedini građevinski materijal na tržištu koji u jednom sloju od samo 30cm bez dodatne termoizolacije zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti.

Uputstvo za izvođenje YTONG bele tavanice i belog krova
Ytong logo

Znate li da je YTONG Termoblok plus 30 jedini građevinski materijal na tržištu koji u jednom sloju od samo 30cm bez dodatne termoizolacije zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu definisane novim pravilnikom o energetskoj efikasnosti.

Uputstvo za izvođenje YTONG bele tavanice i belog krova
Ytong logo

YTONG Bela tavanica i YTONG Beli krov su roštiljne lako-betonske konstrukcije. YTONG Bela tavanica je debljine 20cm i težine je cca 200kg/m2. YTONG Beli krov je debljine 15cm i težine je cca 150kg/m2. Primena sistema YTONG Bele tavanice i Belog krova, omogućava značajne prednosti u odnosu na klasične sisteme ploča.

YTONG Bela tavanica – Beli krov
Ytong logo

Ytong Bela tavanica – Beli krov je polumontažni sistem za izradu međuspratnih i krovnih (ravnih i kosih) nosećih konstrukcija, koji dopunjuju paletu Ytong proizvoda u sistemu gradnje neophodnih u novogradnji i renoviranju, obnovi, nadogradnji, modernizaciji. Takođe je moguće formiranje konzola od Ytong Bele tavanice i integracija sa betonskim ili čeličnim nosačima i montaža između postojećih starih drvenih greda.

YTONG Univerzalne ploče
Ytong logo

Zbog male debljine, a velike površine, YTONG ploče su idealne za završne radove u enterijerima objekata, pre svega kod oblaganja kada, tuš kabina, kamina, za zatvaranja ili oziđavanja instalacionih kanala i otvora, za zaštitu vertikalne hidroizolacije, ukratko za izradu svega što možete da zamislite. Seku se lakše nego drvo i veoma lako se lepe.

YTONG Renoviranje
Ytong logo

YTONG je savremeni ekološki građevinski materijal sa širokom paletom proizvoda raznih mogućnosti i primena. Zidanje Ytong-om je brzo,jednostavno i uredno. Ytong ima odlične karakteristike: jednostavna i laka obrada, vrhunska toplotna izolacija, požarna otpornost, višestruka primena materijala, čisto gradilište…

YTONG sistem za završnu unutrašnju obradu zidova
Ytong logo

Ytong PLASTER je tankoslojni malter namenjen unutrašnjoj obradi Ytong zidova u max debljini 5-6mm. Nanosi se u jednom ili u dva sloja u zavisnosti od ravnosti zida na koji se Plaster nanosi. Nanosi se ručno pomoću alata za gletovanje ili mašinski. Ukoliko se posle prvog nanošenja dobije odgovarajuća ravnost površne, nije potrebno nanositi drugi sloj, već se odmah nanosi Ytong Glet.

Multipor termoizolacione ploče
Ytong logo

Dobra toplotna izolacija je nužni pratilac svake gradnje i renoviranja. Među termoizolacione materijale mineralnog porekla ubrajaju se i Multipor ploče. Proizvode se postupkom kojim se štedi energija, koji je orijentisan ka očuvanju životne sredine. Termoizolacione ploče Multipor predstavljaju trajni proizvod za trajnu gradnju: proizveden je poštujući visoke standarde kvaliteta i stroge ekološke zakonske norme.

Multipor uputstvo za ugradnju
Knauf logo

Multipor je najbolji termoizolacioni sistem za izvođenje toplotne zaštite tavanica garaža, podruma, kao i ploča iznad otvorenih prolaza. Izvođenje je vrlo jednostavno; izolacione ploče se samo lepe za tavanicu i ne sidre u beton, pa iz tog razloga nije potrebna završna obrada površine. U tom slučaju za izvođenje termoizolacionog oblaganja tavanica koriste se: 1) Multipor izolacione ploče i 2) Multipor laki tankoslojni malter.